Na het verkeerd gelopen experiment van Thea en Jacqueline schakelden de assistentes de hulp in van de leerlingen van 't Fort. Om ons voor te bereiden op de vele proefjes maakten Thea en Jacqeline instructiefilmpjes klaar. Daarna was het aan onze beurt. 

Nu professor Postrof enkele weken lang congressen afschuimt, staat Thea er alleen voor in het labo. Gelukkig kan ze altijd rekenen op haar vriendin Jacqueline. Met z'n tweetjes voeren ze allerlei proefjes uit met uiteenlopende resultaten. Vandaag liep het helemaal verkeerd af. Misschien kunnen ze toch wat hulp gebruiken...

Op vrijdag 29 november wordt er een wetenschap en technieknamiddag georganiseerd voor alle leerlingen van 't Fort. 

 

De herfst is de uitgesproken periode om de natuur van dichtbij te bekijken. De vallende bladeren tonen ons dat er zoveel verschillende bomen groeien in onze omgeving. De professor had het lumineuze idee om die verscheidenheid met de kinderen te onderzoeken. Tijdens de middagpauze trok de assiste op pad met een determinatietabel voor bladeren om de verschillende boomsoorten te herkennen. 
Omdat deze onderzoeksmethode perfect liep, kreeg onze school daarvoor een tweede wetenschapsbadge. Proficiat!

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.