juf Caroline

 

Wat hebben we geluk gehad vorige week. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn op bezoek gekomen naar onze school. Ook in de klas draaiden alle activiteiten rond dit thema.

Om onze zwarte pietenmuts te knutselen kwamen er meerdere technieken aan bod.  We experimenteerden met scheerschuim en maakten hier een afdruk van, hmm dat rook een beetje naar papa, en de scheerschuim voelde zo zacht. We pasten ook de scheur- en plaktechniek toe. Het werden prachtige pietenmutsen.

We zongen vele liedjes en mochten er zelfs eentje zingen voor Sinterklaas. Ook deden we pietengymnastiek in de oranje zaal.  De begrippen zwaar en licht kwamen aan bod. We ontdekten in de klas wat de zware en lichten spullen zijn en hoe we samen alles kunnen dragen.

We maakten er een gezellig thema van met  veel leuke verhaaltjes over de Sint en Zwarte Piet. We speelden in de stoomboot in het midden van de klas. Ons poppenhuis kreeg een schoorsteen waar we onze schoen konden zetten. En als kers op de taart mochten we ons voortdurend verkleden als Sinterklaas of Zwarte Piet. Pret verzekerd!

 

 

Juf Zoé (Stagiaire) nam ons mee in de wondere wereld van gaatjes en draadjes. We beleefden dolle avonturen met muis.

 

Dag allemaal,

Nadat we thema de herfst grondig onder handen hadden genomen hielden we vorige week een weekje zonder thema in de klas. Hierdoor hadden we eens tijd om onze puzzeltechniek nog eens toe te passen. Ook leerden we knippen. Eerst in plasticine hierna echt in papier. Onze klas lag vol met snippertjes in alle kleuren. Aan de zandtafel kregen we de kans om heel wat potjes te vullen. Ook evolutietekenen kwam aan bod: elke maand tekent elke kleuter een kindje in zijn eigen boekje. In september waren dat nog voornamelijk krabbels, maar ondertussen zien we al mooie kopvoeters tevoorschijn komen. Een kopvoeter is een mannetje waar de benen en armen aan het hoofd getekend worden. Vrijdag kwam de schoolfotograaf op bezoek, dit was ook een hele beleving. Zijn jullie ook zo benieuwd naar de foto’s? De komende 2 weken loopt juf Zoé stage in onze klas. Ze bracht allemaal leuke spulletjes mee voor het thema gaatjes en draadjes.

Tot later voor meer nieuws 😉

 

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.