Sport@school

Sport@school

18 september 2019

Spelen in de zandbak

Spelen in de zandbak

Veldloop Menen

Veldloop Menen

18 september 2019

Kampen bouwen op de speelplaats

Kampen bouwen op de speelplaats

meester Dieter

Tijdens ons reis doorheen de geschiedenis in de werolessen stonden we ook even stil bij de 'stomme film'. Iedereen kent dit zeker; Denk maar aan Laurel & Hardy (den dikken en den dunnen) of Charly Chaplin. 
Na het bestuderen van deze oude beelden gingen we zelf aan de slag. We bedachten een script, brachten attributen of kledij mee en maakten zelf onze opnames. In een volgende les monteerden we onze beelden en plaatsten er passende muziek bij. 

Aansluitend bij ons thema aardrijkskunde trekken we de wereld rond op huwelijksreis. 

 

De herfst is in het land. Dat konden we afgelopen weekend duidelijk ervaren. Toch zijn er plaatsen op de aardbol die het wat harder te verduren krijgen door de wind. In onze projectnamiddag verzamelden we heel wat weetjes over orkanen en ontdekten waar die overal ter wereld voorkomen. Als afsluiter zagen we hoe hoge wolkenkrabbers gebouwd worden zodat ze de wind kunnen weerstaan. Dit pasten we toe op onze eigen ontwerpen terwijl meester voor wind speelde :)

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.