Gaspard, de sprookjessprokkelaar, kwam nog eens langs om te zien en te horen wat wij allemaal met de sprookjes hadden uitgespookt. Elke klas werkte de voorbije weken rond sprookjes en dat wisten de leerlingen nog heel goed. 

Op zijn Gaspards, vol grappige en betekenisloze zinnen, werd de rode draad uit de vele sprookjes al snel duidelijk. Overal werd er gezorgd voor dingen, personen, gevoelens... Ook in de wereld rondom ons blijft 'zorgen voor ...' heel belangrijk. Daarom zette Gaspard dat met hulp van meester Thomas nog eens goed in de kijker.

 

Gaspard, de sprookjessprokkelaar, kwam zijn belofte na en kwam opnieuw langs. In tussentijd hadden wij heel wat voorwerpen verzameld die ons aan sprookjes deden denken. 

Gaspard nam daarop enkele zaken uit 'de Mand' en bouwde een nieuw sprookje. Hij kreeg daarbij de hulp van een weerloze prinses, een draak, een heks en een ridder. De spanning was te snijden...

In de komende weken leert elke klas de sprookjes iets beter kennen. Zo kunnen wij bij een volgend bezoek van Gaspard vertellen wat we allemaal leerden.

 

Tot onze verbazing klonk er vrijdag, net voor het weekend, eigenaardige muziek op de speelplaats. Alsof dat niet genoeg was, kregen we bezoek van een mysterieus figuur. Met z'n fluitmuziek leken we wel betoverd toen hij z'n entree maakte.

Gaspard, de sprookjessprokkelaar, is niet zomaar bij ons beland. Hij is op zoek naar materialen om sprookjes van te maken. Gaspard denkt dat wij hem kunnen helpen door voorwerpen te verzamelen die ons aan sprookjes doen denken.

Heb jij iets gevonden? Plaats het dan in één van de manden aan de inkom van de school.

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.