juf Liese
juf Veerle

Hieperdepiep hoera!  Sona werd 5 jaar!

Met dit door de kleuters zelf gekozen thema werd er de voorbije weken geknikkerd naar hartelust.  We bouwden zelf knikkerbanen met grote buizen, kosteloos materiaal en moesten hierbij goed afspreken en samenwerken met elkaar. Sommige kleuters werden keien in knopen leggen want de buizen moesten goed vast zitten.

Knikkers zijn rond en rollen makkelijk weg onder kasten en tafels, ... een ideaal moment om stil te staan rond vormen en te onderzoeken wat er nog allemaal kan rollen. 

Net als knikkers zijn pannenkoeken rond, we aten ons buikje dan ook rond met heerlijke zelfgemaakte pannenkoekjes op ons knikkerfeest!

Dit en nog zoveel meer was er te beleven.  Kijk gerust mee naar onze knikkeravonturen!

We gingen op zoek naar een nieuw thema. Samen kozen we voor knikkers en knikkerbanen. 

Buiten gingen we op zoek naar rollende voorwerpen. Wat kan rollen? Wat gaat vlugger?

En dan gingen we in de klas aan de slag. We bouwden onze klas om tot een levensgrote knikkerbaan. We gebruikten grote rollen, lange buizen... en zochten uit hoe we alles aan elkaar vast maakten. 

wat hadden wij de voorbije weken veel plezier!

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.