juf Cindy
juf Inge
juf Cindy

Dit waren onze jarigen in de maand november die alweer voorbij gevlogen is: hartelijk gefeliciteerd Elis, Percy en Marwa! :-)

 

Tijdens de stadswandeling konden we kennismaken met de belangrijkste monumenten uit de Kortrijkse geschiedenis, dit aan de hand van een rollenspel. We bezochten de historische zalen van het stadhuis, met zijn prachtige schouwen en muurschilderijen. Op de Grote Markt hielden we even halt aan het Belfort, waar Manten en Kalle de uren slaan. Honderd meter verder kwamen we in een oase van rust en stilte midden in het stadscentrum : het unieke Begijnhof Sint-Elisabeth. We liepen over de bochtige kasseistraatjes tussen de witgekalkte huisjes. In de nabijgelegen 13de-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk bezochten we de fascinerende Gravenkapel. Ons bezoek eindigde bij de Broeltorens. Wat hebben we veel bijgeleerd.

Deze voormiddag kwam de auteur Luc Embrechts op bezoek in L4.  Hij deed een boeiende uiteenzetting en las een stukje uit zijn boeken voor, onze monden vielen open, amai wat was dat mooi.  We mochten hem ook vragen stellen.  We zijn in ieder geval heel gemotiveerd om zijn boeken van Vampierzootje, Uitvinderszootje, Rascal of Dir-Yak te lezen :-)

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.