juf Veerle
kinderverzorgster Julie
juf Laure

Aniel uit onze klas had groot nieuws, een nieuw zusje werd geboren. Aniel was een trotse grote broer.

Een ideale gelegenheid om over de baby te leren in de klas. 

We luisterden naar het verhaaltje van Anna die op babybezoek ging bij haar tante. Samen met tante mocht ze de baby wassen. Ook in de klas konden we oefenen om de baby te wassen.

Op woensdag kregen we heel leuk bezoek, want dan kwam de mama van Aniel op bezoek met het kleine zusje. Wat straalde Aniel, hij was erg fier op zijn zusje en eigenlijk ook op zijn mama hoor. En wat is Aniel een lieve, zorgzame en hulpvaardige grote broer. Goed zo vriend!  Alle kinderen waren erg onder de indruk van dat kleine prachtige wezentje. Zo'n kleine handjes, zo'n kleine teentjes.

Op donderdag leerden we over de flesvoeding. Sommige baby'tjes drinken melk bij mama en andere baby'tjes krijgen melk uit een flesje. We moesten goed kijken naar de tekening en we probeerden dezelfde fles bij dezelfde prent te leggen.

Nadien mochten we experimenteren met de flesjes en wat verf. Wat was dat plezant. We leerden op die manier de stempeltechniek kennen.

We luisterden ook naar het verhaaltje van 'Milan wordt grote broer.'

We leerden een heel leuk liedje met nonsenstaal kennen:

Moemiemamiemee, dat zegt de baby

Moemiemamiemee, zeg doe je mee

met de handjes zwaaien,

met het hoofdje draaien,

met de voetjes stampen, 

rampetampetampen

Moemiemamiemee, dat zegt de baby

Moemiemamiemee, zeg doe je mee.

Poepiepapiepee,.....

We sorteerden grote knuffels en kleine knuffels.

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.