Have a December to remember

Buiten werd het donker en koud, maar in ons klasje werd het alleen maar gezelliger.

De thema’s Sint & Piet en Kerst kwamen aan bod. Hierin deden we allerlei leuke activiteiten. Zo bakten we pepernoten, knutselden we een mooie pietenmuts, deden we aan pietengymnastiek,  leerden we vele leuke liedjes zingen en ga zo maar voort. Ook bleven onze wekelijkse activiteiten zoals schrijfdans, fietsen, gezelschapsspel spelen en wiskundekonijntjes aan bod komen.

Tijdens het thema Kerst hebben we vooral veel geknutseld. Zo maakten we zelf speeldeeg en hiermee maakten we een mooi hangertje voor in de kerstboom. Ook onze nieuwjaarsbrief hebben we helemaal zelf gemaakt. We experimenteerden met verf tijdens de schrijfdans en maakten hier een afdruk van. Hierna pasten we de techniek knikker rollen in de verf toe. Met speciale glittervernis maakten we ons werkje af. We gingen op kerstwandeling in Kortrijk waar we verwonderd waren door de mooie versiering in onze stad. Ook maakten we fruitvuurwerk en hielden een leuk kerstfeest in de klas. Als kerst op de taart gingen we met z’n allen kijken naar het kerstverhaal over de geboorte van Jezus. Dit werd nagespeeld door de kleuterjuffen in de turnzaal.

Wil je zelf thuis eens speeldeeg maken, het is totaal niet moeilijk en erg leuk om mee te spelen. 😊Hieronder een receptje voor jullie. 

Hopelijk genoten jullie van een deugddoende Kerstvakantie met fijne familiemomenten.

Met veel goesting en energie staan we morgen weer paraat. 

Zelf zoutdeeg maken: dit heb je nodig

  • 1 kop zout
  • 3 koppen bloem (geen zelfrijzende bloem)
  • 1 kop water
  • een eetlepel olie (aardnoot, maïs of olijf)
  • een grote, stevige kom

Zo maak je zoutdeeg:

  • Meng het water en het zout in de grote kom.
  • Voeg beetje bij beetje bloem toe en kneed het deeg met je (propere) handen. Een favoriete bezigheid van kinderen!
  • Giet een eetlepel olie op het deeg en kneed alles goed samen.
  • Als het geheel te korrelig en droog is, voeg dan nog enkele druppels water toe. Als het deeg te nat is, voeg dan een heel klein beetje bloem toe.

Gebruik vormpjes of gewoon al je fantasie en maak de leukste figuurtjes uit het deeg. De losse deeltjes verbind je door ze tegen elkaar te drukken of door een vochtig penseeltje.

Je kan de vormpjes bakken in de oven. 

 

Bron: Libelle