juf Hanne
juf Elke

De maand november is pas gestart en we vierden al 3 jarigen in de klas.
Op 6 november waren Maxime en juf Elke jarig. De dag erna was Megan jarig.  Een fijne verjaardag gewenst!

 

Vorige weken kwamen we veel te weten over het bos, de bomen en de bosdieren. De eekhoorn kwam vaak aanbod.

De kleuters namen ook andere bosdieren mee naar klas, die hen dan vergezelden in de poppenhoek. We gingen samen een kijkje nemen in het bos, we verzamelden allerlei blaadjes en noten. Met deze spullen gingen we aan de slag in klas, neem maar een kijkje!

Na de vakantie komt juf Elke terug! JOEPIE!!! Ikzelf zal elke woensdag nog in de klas zijn.
Tot de volgende!

 

De laatste weken leerden we over ridders en jonkvrouwen!

Wat een leuke en intensieve drie weken, vol leerrijke zaken. We kregen een brief van een schildknaap uit het Gravensteen, dat is een echt kasteel! We moesten een eigen vlag maken en natuurlijk ook onze ridderhelm of jonkvrouwhoed en onze persoonlijke schatkist (mét diamanten uiteraard). We versierden de vlag en hingen het op in de klas, aan de ingang van ons eigen kasteel.

We leerden ook het lied 'Ridder Martijn en ridder Koen'. Misschien hoorden jullie het al van jullie kleuter...? ;-) 

Als afsluit hielden we een groots ridderfeest met alle jonkvrouwen en ridders, een leuke middag om het thema af te sluiten! Ondertussen zijn we bezig met het werken rond de herfst, super om zo met de natuur bezig te zijn... Onderzoeken en experimenteren maar...!!

 

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.