juf Lora
juf Amber

Nog eens een blik op ons buiten-speel-momentje...

De twee klassen van K1 trokken vorige week vrijdag met de bus naar de kriebeltuin op de hogeschool Vives in Kortrijk. Het was een boeiende dag. De studenten kleuteronderwijs namen elk een klein groepje kleuters onder hun hoede, samen ontdekten ze de vele speelmogelijkheden in de tuin. Ze gingen een kijkje nemen in de moestuin, wormen opgraven, lopen over de hangbrug, zich verstoppen in de speleobox, experimenteren met verschillende materialen, op bezoek in het kippenhok,…. Iedereen kreeg heerlijke verse soep. Het was een super leuke dag. We gingen ook even naar het kasteel kijken bij de rozentuin in Kortrijk en kregen hier een lekker fruitbrochette. Bedankt aan de vrijwilligers die mee gingen met ons op uitstap.  

Experimenteren en zelf doen staat centraal bij het maken van een 'werkje'

In de vrije schilderhoek beschilderen de kinderen vaak zichzelf, in plaats van een stuk papier. Daarom mochten ze voor hun 'paaswerkje' zichzelf schminken met echte schmink. Er was een grote betrokkenheid aan het kleine tafeltje. Ze konden zichzelf bekijken in de spiegel. Ze deden alles zelf. Daarna mochten ze op de foto. De ene al enthousiaster dan de ander, maar dat is helemaal oké! Op de foto's zie je het proces en de resultaten.

Daarnaast maakten ze ook een klein schilderij door verf te laten druppelen, spuiten,... 

Prettige vakantie!

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.