juf Elke
juf Liselot
juf Laura

We werkten rond het thema (on)gezonde voeding in de klas.
Op 15 nov. gingen we naar de markt om appels te kopen. Hiermee werd er appelmoes gemaakt in de klas.

Verder werd onze themahoek een restaurant. De kok toverde allemaal lekkere gerechtjes te voorschijn en de ober bracht die met de glimlach naar de klanten.
We knutselden ook allemaal een lekkere pizza die we zelf mochten met vanalles beleggen: salami, ananas, tomaten, paprika, champignons, olijven en kaas.
De gezelschapsspelltjes "Bunny hop" (wortelspel) en "Kniebel, knabbel knuisje" waren een echt succes.
Met het liedje "Tomati tomata tomatutti" van kapitein Winnokio moesten de kleuters erg lachen.
Op ons krijtbord gingen de kleuters aan de slag met de magneetletters om woorden i.v.m fruit te maken.
Er was weer heel wat te doen...

 

 

Op dinsdag 16/11 brachten we een bezoek aan het restaurant van Melin.  Haar papa heeft een sushi-restaurant.

Zoals echte gasten mochten we een plaatsje nemen aan tafel.  Daarna mochten we per tafel gaan kijken in de keuken en zagen we de papa van Melin Sushi klaarmaken. 

Als iedereen klaar was, kon het proeven beginnen.  We kregen eerst een vegetarisch loempiaatje.  Dat viel goed in de smaak.  Daarna volgde de pas klaargemaakte sushi.  Sommige kleuters hadden dit reeds thuis geproefd, anderen durfden toch de uitdaging aan om eens te proeven.

Op het eind kregen we nog een snoepje.

Nogmaals bedankt aan de papa van Melin, om ons zo hartelijk te ontvangen!

Voor meer info: NagomiSushibar – Beste sushi restaurant in Kortrijk

 

Op maandag 8 en dinsdag 9 november hielden we een proefertjesdag in onze klas.  De kleuters brachten iets mee om te proeven, waarvan ze dachten dat de andere kleuters het niet kenden.

Het beloofde een echte proefuitdaging te worden.  Sommige kleuters proefden dapper, anderen hadden een extra zetje nodig.

 

Tijdens de nestenwerking brachten we ook een bezoekje aan de wekelijkse markt.  We kochten appels om verse appelmoes te maken.

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.