juf Evelyne
meester Tuur
juf Charissa

Op woensdag 24 mei organiseerde onze school een groot netbaltornooi voor leerlingen uit L5 en L6. In de turnzaal van het middelbaar speelden er heel wat teams uit verschillende basisscholen tegen elkaar. 't Fort had maar liefst 6 deelnemende teams die de pannen van het dak speelden.

 

Op woensdag 14 juni trekken wij met onze sportieve lopertjes uit L1 en L2 naar basisschool Kinderland voor een grote estafetteloop. Daar zullen de jongens en de meisjes het opnemen tegen andere scholen. Stevige sportschoenen worden aangeraden want er wordt gelopen op de speelplaats, het gras en asfalt.

Een team (jongens of meisjes) per leerjaar bestaat uit minimum 8 en maximum 12 leerlingen, inschrijven dus!

Het einde van het schooljaar komt al loeren aan de horizon. Het zonnetje doet ook z'n best om de middagen een zomers tintje te geven. Ideale omstandigheden om een potje kubb te spelen. Ook dit jaar organiseren we met het zesde leerjaar een tornooi. Enkele weken lang gooien we stokken over en weer in de strijd voor de kubb-bekers.

Ingeschreven teams (8)

  • Team
  • The Monkeys
  • De Oempa Loempa's
  • NPC's
  • De Gekke Kippenclub
  • De Poepies
  • Team Bocca
  • De Cupcakes

Op woensdag 29 maart trokken we met een bende enthousiastelingen naar het fitnesscentrum De Kaai voor een uurtje squash-initiatie. Na een korte kennismaking mochten we al aan de slag op een squashcourt. De tijd vloog voorbij en voor we het goed en wel beseften zaten we al op de fiets richting 't Fort.

 

Op woensdagnamiddag 8 februari stond er nieuwe activiteit op de planning voor alle kinderen uit het 1e t.e.m. het 4e lj: Een mini-basketbalinitiatie met daarnet enkele wedstrijden. Heel leuk om te zien dat er zovele leerlingen aanwezig waren van onze school.

 

In de maannetbald januari houden wij over de middag ons eigen netbaltornooi. Alle leerlingen uit L5 en L6 kunnen daaraan deelnemen. Het tornooi duurt een tweetal weken. Op sommige dagen moet jouw team spelen; Op andere dagen kan je komen kijken en supporteren. We starten met een pouleronde (zoals op het WK) en daarna volgen enkele knock-out wedstrijden (winnaars gaan door).

Middagmaal
De leerlingen uit L5 eten allemaal om 11:30 i.p.v. 12:00. Ze wisselen hun maaltijdshift met het 4e leerjaar. Natuurlijk enkel tijdens het tornooi.

Op woensdagnamiddag 18 januari was het de beurt aan L5 en L6 om zich te amuseren op het handbaltornooi. De podiumplaats bleef uit maar we amuseerden ons wel rot. Ons teamwerk mocht gezien zijn.

 

Op woensdag 14 december gaat er een workshop Bodyshake door. Liefhebbers an dans of nieuwsgierigen uit L1 tot en met L6 kunnen hier aan deelnemen. Pas wel op! Er zijn verschillende sessies, afhankelijk van de leeftijd.

Inschrijvingen afgesloten (tot en met 7 december)

13:15 - 14:15 L1-L3
14:30 - 15:15 L4-L6

adres
Atheneum Ter Bruyninghe, Weggevoerdenlaan 1A, Kortrijk

Er is geen schoolvervoer voor deze activiteit. De begeleiders van 't Fort zullen daar ter plaatse aanwezig zijn. We verzamelen een kwartier op voorhand.

 

ACTIVITEIT GEANNULEERD
Je kon de bui waarschijnlijk al zien hangen. Met slechts 2 inschrijvingen kunnen we geen team vormen om deel te nemen aan deze activiteit.

Op woensdagnamiddag 16 november 2022, vindt voor alle kinderen uit het 3de en 4de lj een mini-handbaltornooi plaats in het sportcentrum Mimosa, Mimosalaan te Kortrijk.

Inschrijvingen afgesloten (kon tot en met woensdag 9 november 2022)

Onze laatste veldloop van dit schooljaar zit er alweer op. Vier keer op een rij maakten er we met een sportieve groep leerlingen een leuke namiddag van. Deze keer konden ook de leerlingen van L1 en L2 deelnemen aan de veldloop. Het was dus heel wat drukker op en rond de piste.

De meisjes van het zesde leerjaar behaalden voor de 2e keer op een rij de beker. Proficiat!

IMG 20221020 WA0002

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.