Tien dagen na Hemelvaart, vieren we Pinksteren. In Kortrijk noemen we dat Sinksen. Jullie kennen dit woord zeker van de “Sinksenfeesten”.

Kijken jullie mee?

 

De school is voor sommigen onder jullie nog maar begonnen en op donderdag en vrijdag is er alweer een vrije dag. In de klas heb ik jullie verteld dat er in bijna al onze vakanties een feest is van de christenen. Dat geldt ook voor donderdag 21 mei. Dan vieren we het feest van Hemelvaart. 
Ik heb voor jullie twee filmpjes uitgezocht die dit verhaal uitleggen, eentje voor de jongsten onder jullie en eentje voor de oudsten.

weesgegroetDag kinderen

Jullie hebben op zondag 10 mei jullie mama gevierd.
Heb je haar eens in de bloemetjes gezet?
Heb je voor haar een knutselwerkje gemaakt?
Kreeg ze een cadeautje?
Ik ben er zeker van dat je je mama heel graag ziet.
Maar weten jullie dat we in de meimaand een andere-wereldberoemde-mama vieren?
Ja, Maria, de mama van Jezus.

Op de hele wereld bidden mensen tot Maria om haar iets te vragen of om haar te bedanken. Met sommige onder jullie bezochten we de Mariakapel in de Onze-Lieve-Vrouwkerk. Jullie herkennen vast de foto hieronder. Ook jij kan Maria misschien eens bedanken voor alles wat je mama voor jou doet. Je kan dat doen met je eigen woorden of met het Weesgegroetje. En...vergeet je mama niet een dikke knuffel en zoen te geven...elke dag en niet alleen op moederdag.

Groetjes,
juf Isabelle

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.