meester Simon
meester Dieter

Zoals beloofd volgt hier de link naar de grote galerij met foto's van onze onvergetelijke driedaagse. Zoals gewoonlijk zijn deze foto's enkel beschikbaar voor persoonlijk gebruik. Deze beelden mogen niet op sociale media geplaatst worden.

wolkenOnline galerij bosklassen (Binnenkort volgen nog enkele korte filmpjes)

 

Nu we pas doorhebben dat we van huis weg zijn, mochten we de koffers al opnieuw pakken. Je kan je niet voorstellen hoeveel spullen er in zo’n korte tijd pootjes kregen. Na de schoonmaak van de kamers trokken we naar het challengepark voor een hoogteparcours in de natuur. We hadden niet veel aanmoediging nodig om de grootste obstakels in de lucht te overwinnen.
Uitgeput na deze 3-daagse vulden we nog een laatste keer de buik met frietjes en stoofvlees alvorens de bus op te stappen en onderweg naar huis in slaap te vallen 😊

Dagelijks kon je enkele sfeerbeelden van de bosklassen zien op onze website. Natuurlijk werden er wat meer foto's en filmpjes gemaakt van onze avonturen. De grote verzameling aan beeldmateriaal komt over enkele dagen online.

 

We dachten om zacht wakker te worden door vogelgezang maar het was een toeter die ons abrupt wekte. Met nog nafluitende oren genoten van een heerlijk en uitgebreid ontbijt zodat we helemaal klaar waren voor 'Wildcraft'. We leerden overleven in de natuur: Hoe maak je een shelter? Hoe maak je vuur? Welke planten kan je eten? Enz. Eindigen deden we aan het kampvuur met marshmallows. Heerlijk!

Na een groot bord Ardeense balletjes met aardappelen en appelmoes namen we de bus naar het Adventure Park. Daar sjeesden we in een band van een metershoge glijbaan, zochten we onze weg in een 3D-labyrint, genoten we van het uitzicht op de Sky-Walk aan een rotswand en slingerden we vrolijk op en neer op de hangbruggen.

Daarvan kregen we zoveel honger dat de borden spaghetti niet snel genoeg aangevoerd konden worden. 's Avonds lag club Med even in Durbuy.

 

Na een vlotte busreis kwamen we aan in het zonovergoten Durbuy. We genoten van de pittoreske landschappen en zochten al snel een malse groene weide uit om te picknicken. Daarna verkenden we nog even het kleinste stadje van België. Na de picknick gingen we snel de kayaks in om 8km van de Ourthe af te varen. Gelukkig hadden de leerkrachten ons royaal ingesmeerd met zonnecrême. Ondertussen hadden we alweer honger gekregen zodat de heerlijke kipcurry deugd deed. Zo konden we gezwind met kompas en kaart op oriëntatie doorheen de heuvels van Durbuy. 

 

UPDATE 6 mei 2021
Van maandag 31 mei tot en met woensdag 2 juni trekken we voor enkele dagen naar Durbuy. 3e keer, goede keer.

medische fiche 2021 (pdf)
Infoboekje bosklassen 2021 (pdf) 

Dit schooljaar staat er weer iets speciaal op het programma voor de leerlingen van het zesde leerjaar. We trekken van maandag 31 mei tot woensdag 2 juni 2021 naar Durbuy voor enkele dagen bosklassen.

Wat doen we daar?

Overdag voorzien we voor een combinatie van leerrijke en avontuurlijke activiteiten. We leren over de aardrijkskundige streek en gaan er dan ook met kaart en kompas onze weg in zoeken, we duiken grotten in en raken er hopelijk terug uit, we houden onze wiskunde op peil met aangepaste oefeningen... We zullen ons niet vervelen.
's Avonds zal het er iets rustiger aan toe gaan met avondactiviteiten zoals een quizje, een verhaaltje voor het slapengaan :), een potje weerwolven... De laatste avond staat er zelfs een feestje gepland.

De bosklassen zijn een onvergetelijke uitstap die de leerlingen dichter bij elkaar brengt.  

Het verblijf

We verblijven dit jaar in het hoofdgebouw La Petite Merveille. In deze gebouwen is echt alles voorhanden zoals een bed, een douche, een lavabo en een toilet. 

Op enkele meters van ons domein loopt de Ourthe, waarrond we geregeld zullen vertoeven.

Medische fiche

Elke deelnemer dient voor het vertrek een medische fiche in te vullen en af te geven. Klevertjes van de mutualiteit worden daar ook bijgevoegd. Identiteitskaarten ed. verzamelen we zodat er zeker niets verloren raakt.

Menu

maandag

middag - picknick
avond - kip, rijst, currysaus + dessert

dinsdag
ontbijt - brood, beleg, cornflakes...
middag - soep / gehaktballetjes, appelmoes en aardappelen - dessert
avond - spaghetti bolognaise

woensdag
ontbijt - brood, beleg, cornflakes...
middag - frietjes, stoofvlees, tomaten, salade... + dessert
avond - soep, boterhammen, beleg

Kostprijs

Een week op bosklassen kost natuurlijk wel iets. We rekenen op een maximum van €175. Daarin zit natuurlijk de busreis in, alle maaltijden, de begeleiding, slaapgelegenheid... Het resterend bedrag wordt na de bosklassen teruggestort aan de ouders.

In de maand mei wordt de eerste helft van €87 aangerekend. In juni volgt het restbedrag van €88. Dit bedrag kan eventueel lager uitvallen als de gemaakte kosten lager liggen.

Een meerdaagse uitstap betekent ook een financiële tegemoetkoming voor de ouders. Na de bosklassen krijgt iedereen een document waarmee je een deel van de kostprijs via de mutualiteit terugkrijgt.

Korting

Met de verkoop van browniedozen kan elke leerling een persoonlijke korting verzamelen. Elke verkochte doos levert ook een bedrag voor een grote groepspot. Zo kan iedereen z'n steentje bijdragen om de prijs naar beneden te krijgen.

Ondertussen kreeg iedereen reeds de voorschotten en de winst door de verkoop van de brownies terugbetaald. 

Meekijken?

Tijdens de bosklassen worden er geregeld foto's genomen en avonturen beleefd. Beide zullen we dagelijks aanvullen op onze website zodat je met ons kan meeleven.

Via deze link kan je de beelden van vorig schooljaar bekijken.

Ligging

Durbuy is een stad in de Belgische provincie Luxemburg. Ons verblijf, La Petit Merveille ligt net buiten de stadskern aan de rivier, de Ourthe. Durbuy staat bekend als een hele kleine stad, in de stadskern wonen slechts een 400-tal inwoners, de rest woont in de dorpjes rondom.

LPM1 – 't Fort + naam
Rue du comte th. d’Ursel 51
6940 Durbuy

Contact

De klasleerkrachten zijn bereikbaar voor dringende zaken. Hun contactgegevens vind je in het boekje of in de schoolagenda van zoon/dochter.

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.