meester Simon

De maand mei vliegt als een sneltrein voorbij. Nog voor we het weten starten we met de eindproeven van de lagere school. Het zesde leerjaar start gewoonlijk een weekje vroeger met interdiocesane proeven waarna de eigen proeven volgen. Na de proevenperiode wordt er een hele week intensief geoefend aan de eindmusical.

De planning en de oplijsting van de leerstof is reeds op papier bij de leerlingen beland. Als reserve staan deze documenten ook voor jullie op de wesite. 

L6 Ploevenplanning juni 2022 (pdf)
L6 Checklist leerstof juni 2022 (pdf)

 

Na een aantal lessen uitproberen en oefenen, was het zo ver. Onze robotdag! Een hele dag missies bekijken, oplossingen bedenken, constructies maken en robots programmeren. Ons technisch brein werkte op volle toeren en de robots reden als gekken op de tafels rond. Blokken sorteren, zakken uit machines halen, octopussen in het water laten,... We konden ze het allemaal laten doen.

Wist je dat Kortrijk een mobiel recyclagepark heeft? Wij nu wel. Juf Lonne nam ons mee naar de Graanmarkt, waar elke maandag het mobiele bakkenpark staat. We keken wat je er in kwijt kunt, wat ermee gebeurt,... Wie nu nog zorgt voor zwerfvuil...

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.