meester Simon

Na een kort thema over de Romeinen uit de Oudheid, waanden we ons een hele dag zelf Romein. We aten speltbrood, vijgen en druiven. We dronken druivensap en water. We waren gekleed in toga's en tunica's. We volgeden les zoals bij de Romeinen: in kleine groepjes, onder leiding van de primus, zittend op de grond.

En we speelden 'majority'. Zo konden we zelf ondervinden hoe het er in de senaat aan toe ging (en nu nog gaat).

In de maannetbald januari houden wij over de middag ons eigen netbaltornooi. Alle leerlingen uit L5 en L6 kunnen daaraan deelnemen. Het tornooi duurt een tweetal weken. Op sommige dagen moet jouw team spelen; Op andere dagen kan je komen kijken en supporteren. We starten met een pouleronde (zoals op het WK) en daarna volgen enkele knock-out wedstrijden (winnaars gaan door).

Middagmaal
De leerlingen uit L5 eten allemaal om 11:30 i.p.v. 12:00. Ze wisselen hun maaltijdshift met het 4e leerjaar. Natuurlijk enkel tijdens het tornooi.

secundairVanaf volgend schooljaar moet je nu ook digitaal aanmelden om een plaatsje te bemachtigen in het secundair onderwijs in Groot-Kortrijk. Voor de lagere scholen is dat al enkele jaren in voege.
De ouders van leerlingen in het 6e leerjaar krijgen vanaf nu heel wat info in de bus of mailbox omtrent deze wijziging. We verwijzen jullie graag door naar de officiële website.

Start (naarschoolinkortrijk.be)

Op donderdag 30 maart bespreken we op het oudercontact het advies van de lagere school in functie van deze aanmelding.

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.