meester Siel
juf Clémence
juf Jo

Afgelopen zondag verjaarde Alexi.

Gelukkige verjaardag!

Verjaardag Alexi

Stemmen

Heb je alle boeken gelezen? Dan is het tijd om te stemmen!

Stemmen is een serieuze zaak

Denk goed na voor je gaat stemmen. Welke boeken vond je het leukst? Welk boek eindigt onderaan? Weet je nog waarom? Ben je zeker? Ben je echt heel zeker? Dan mag je stemmen. Met je eigen, unieke stem bepaal je mee welke boeken de prijs van de Leesjury krijgen!

Je rangschikt alle boeken op je lijst

Stemmen in de Leesjury betekent dat je een rangschikking maakt van alle boeken uit jouw leeftijdsgroep. Het beste boek zet je op de eerste plaats, en het boek dat je het minst goed vond op de laatste. Je doet dus meer dan alleen je favoriete boek noemen.

Zonder aarzelen kunnen de leerlingen uit L2 vertellen waarom mensen in het verleden kozen voor paalwoningen. Om al die kennis in de praktijk te brengen maakten ze hun eigen huizen. Na het verzamelen van materiaal en met de helpende handen van leerlingen uit L6 kon het uitdagende werk beginnen. 

 

Hoe stevig kan jij een toren bouwen?
De leerlingen gaan per 4 in een groepje en doen experimenten. Wanneer is hun toren stevig gebouw, wanneer niet. Welke fundering is goed in welke omstandigheid?

Hiep hiep hiep hoera!

IMG 0017

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.