meester Dieter

Na een eerste drukke maand had ik even de tijd om in de turnles te loeren wat de leerlingen daar uitspoken. Ze stonden te springen om voor de camera te tonen wat ze al geoefend hadden.

 

De overstap naar het secundair lijkt nog veraf. Toch gaan we al voorzichtig op verkenning en onderzoeken we een waaier aan beroepen. Om een goede keuze te maken in de toekomst is het handig om je eigen talenten te herkennen en te benoemen. Bij deze leerrijke en leuke verkenning werden we bijgestaan door juf Ine, juf Luna en juf Danaë van de VIVES-hogeschool.

 

De muzoklas wordt sinds dit schooljaar ook gebruikt als programmeerruimte voor onze robots. Enkele weken lang worden de leerlingen uitgedaagd om een aantal missies met een robot te voltooien. Door het nauwkeurig plaatsen, afstanden meten, programmeren en verbouwen werden er al heel wat successen geboekt. De aangeboden missies worden steeds moeilijker waardoor er creatief aan de slag moet worden gegaan.

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.