juf Emma

Op vrijdag 13 mei is er de praktische fietsproef voor het vijfde leerjaar. Dankzij enkele bereidwillige collega's en ouders konden we een gevarieerde en veilige route samenstellen op maat van onze leerlingen.

Hieronder vindt u de route en de bijhorende Powerpointvoorstelling. Deze worden op voorhand uitvoerig besproken in de klas. Op de dag zelf wordt de volledige route eerst klassikaal en daarna individueel afgelegd.

Het wordt vast en zeker een leerrijke voormiddag. Duimen maar voor een heerlijk fietsweertje!

Route (Google maps)

Powerpoint

Het vijfde leerjaar sloot het tweede trimester traditiegetrouw af met de sportweek. Met de fiets trokken we naar de Lange Munte om er kennis te maken met bekende en minder bekende sporten. Na deze heel actieve week zal de vakantie extra deugd doen!

Met stokjes, elastieken en papier gingen de leerlingen de uitdaging aan om een stevig bouwsel te maken.
Na het bedenken van een plan, een technische tekening en vooral veel uitproberen slaagden enkele groepjes er met glans in. We ontdekten de kracht van driehoeken en bogen, wat een slimme uitvinding!

 

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.