Bij de start van het schooljaar wordt het ineens wat drukker op de weg. Onze school ligt midden in de stad en dit is enorm handig voor fietsers en voetgangers. Speciaal voor (groot)ouders die hun kinderen begeleiden naar school hebben we een parkeervak voor fietsen aan de inkom. De kinderen kunnen hun fietsen in onze verschillende fietsenstallingen plaatsen op het schooldomein. De kleinsten plaatsen hun fiets vooraan en de grote plaatsen die aan de turnzaal.

Auto's zijn natuurlijk ook welkom aan de schoolpoort als ze de spelregels van veilig schoolverkeer volgen. Speciaal voor automobilisten zorgde stad Kortrijk i.s.m. Parko voor een uur gratis parkeren op parking Broeltorens en parking Houtmarkt. Zo kan je zonder veel stress naar school wandelen met de kleintjes.

In de omgeving van de schoolpoort mag je niet parkeren en stilstaan (Verkeersbord E3). Ook het voetpad laat je best aan de voetgangers. Het grijze hekken aan de fietsenstalling moet ten allen tijde vrij blijven voor hulpdiensten. Het excuus " 't is maar voor efkes" kunnen we met z'n allen niet meer appreciëren.

Billieverkeer

 

Een overzicht van de aangeboden rijen

rij Leiepad: Via Leiepad/Dam naar de Minister Liebaertlaan
rij Getsesteenweg: Naar de Gentsesteenweg (laatste oversteek aan de ING-bank)
rij Veldstraat: Naar de Veldstraat (laatste oversteek Veldstraat/Jan Breydellaan)
rij Voorstraat: Naar de Voorstraat (tot aan de Romeinselaan)
rij Markt: Naar de Grote Markt (laatste oversteek aan het stadhuis)
Fietsersrij (De leerlingen worden aan de schoolpoort veilig op weg gezet naar huis)

kaart2017rijen

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.