Op maandag kwam juf Lora ons iets bijleren over de gevoelens. We luisterden naar een liedje:

als ik blij ben lacht mijn mond,

bij verdriet komt er een traan,

Als ik bang ben doe ik zo

Als ik boos ben wil ik slaan!

We herkenden alle gevoelens en konden die goed nabootsen en verwoorden. 

Iedereen is soms eens verdrietig, bang of boos. We zochten samen naar manieren om ons beter te voelen. Soms willen we dan even alleen zijn, soms willen we een knuffel,.... Dit werd in de klas gevisualiseerd zodat als er momentjes zijn waarop de kinderen zich niet goed voelen, we dit kunnen bespreken.

 

We zaaiden ook bloemen in de klas. We dachten na wat de zaadjes zouden nodig hebben om te groeien. Ze hebben licht en warmte nodig om zich goed te voelen en zo kunnen ze groeien.

We dachten na wat wij nodig hebben om ons goed te voelen. (Een kusje van mama en papa, een knuffel bij ons in bed, geen ruzie.) Als wij ons goed voelen, dan voelen we ons groot. Als we ons goed voelen in de klas, dan komen we graag en leren we bij. Dit werd getoond met de bloemetjes die we in het water legden. De papieren bloemen werden dicht gevouwen in het water gelegd en door het water werden ze blij en gingen ze vanzelf open. De peuters waren wel onder de indruk van dit momentje. Dit wordt gedurende deze week verder herhaald aan gewerkt.